Mozgásos játékok fiúknak

Mivel a mozgásfejlődés nagyon fontos a gyerekeknél, most arra adunk ötleteket, hogy melyek azok a játékok fiúknak, amikkel elősegíthető, hogy mindenképpen meglegyen a napi elégséges mozgás.

A játszótereken könnyen találunk jó példát mozgásos játékokra fiúknak, például hinta, csúszda, mászótorony alkalmasak lehetnek a kicsik megmozgatására, észrevétlenül és szórakoztatva fejleszti őket.

Ne feledkezzünk el a műanyag kismotorról és futóbicikliről sem, amik mind azt a célt szolgálják, hogy a gyerekek mozgáskoordinációját és egyensúlyérzékét fejlesszék.

A kismotort hajtva hamar rájönnek, hogy váltott lábbal nem lehet olyan gyorsan haladni, mint amikor páros lábbal lendítik magukat előre, ehhez viszont több energiaráfordítás szükséges, ezáltal több izmot is dolgoztatnak meg. A futóbicikli ugyanezen az elven működik, viszont van két olyan tulajdonsága is, ami a motorról nem mondható el: mivel a bicikli önmagában nem áll meg a talajon, így a kicsiknek kell a súlyát megtartania, ami már önmagában fejlesztő hatással van rájuk, illetve a folyamatos egyensúlyozás révén hamar kialakulhat náluk az önálló biciklizés tudománya, vagyis később, a pedálos biciklin többnyire egyből elhagyhatják a pótkerekek használatát, mivel a futóbiciklinek köszönhetően kifejlődik a szükséges egyensúlyérzék. Ezek a járgányok tehát a legközkedveltebb mozgásos játékok fiúknak.

A járművek választékánál maradva lehet még kapni lábbal hajtós kisautót és különböző munkagépeket is, amelyek szintén alkalmasak arra, hogy hosszabb távon lekössék és fejlesszék a gyerekeket, így ezek is ideális játékok fiúknak.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.