Az építőkocka legalább 10 képességet fejleszt – 2. rész

Már volt szó az építőkockák áldásos hatásairól az uvhitelek weboldalunkon, azonban a legalább 10 területből csak 5-öt sikerült ismertetni. Most a folytatás következik. Az építőkocka fejlesztően hat a megértésre és a rejtélyek megfejtésének képességére is. Főleg, ha olyan szettekben vásároljuk meg őket, melyekkel összeszerelési útmutatók is járnak, hiszen így azt a logikát is el tudják sajátítani idővel, ami pedig kihívást intéz egy óvodás-kisiskolás korú gyermek elé. Hiszen ilyenkor értelmezniük kell a térbeli ábrát, és eszerint megkeresni az elemeket, és még össze is kell illeszteni, tehát összetett folyamatban kell helyt állni. Már maga a folyamat követése is komplex.

Továbbá, az építőkockák használata által tapasztalati úton van lehetőségük tudományos alapismeretek elsajátítására. Ezeknek pedig a gyakorlati életben is nagy hasznát vehetik. Még a mérnöki alapismereteket is megadja, hiszen az építés összetett folyamat, ahol hamar megtanulja a gyerek, hogy hiába épít hidat, ha nem támasztja alá megfelelően, bizony, összedől. Megtanul tehát rendszerben gondolkozni és logikusan. Az építőkockák használata fejleszti a kreativitást is, hiszen minden egyes építőkocka által felépített kreálmány egyben egy műalkotás is.

Még terápiás haszonnal is bírhat, és a gyerekkel töltött közös játékidő által ezeket együtt élhetjük meg, láthatjuk, hogy éppen mi foglalkoztatja őt, tehát valóságos minőségi időt tölthetünk el együtt. És a tizedik pont, a matematikai alapismeretek fejlesztése, hiszen a minták, a szimmetria, az egyes elemek számának a végessége, a darabszámok, mind-mind részét képezik, ráadásul észrevétlen formában az építkezésnek. Érdemes körülnézni a jatszoterland.hu oldalán, ha építőkocka vásárlása mellett döntünk, hiszen itt minőségi alapanyagokból készült, és különböző, akár óriás méretű kiszereléseket is vásárolhatunk!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.