Motivációs térkép képzés és a munkavállalóink motivációja

Egy munkavállaló, ha a legjobb esetet nézzük, akkor szeretne jól teljesíteni a munkahelyén, szeretne ott szakmailag fejlődni, szeretné a céget gyarapítani tudásával, ezzel párhuzamosan pedig ő is növekedni szeretne. De ehhez, hogy ilyen motivált legyen, a munkáltatónak is tennie kell. Nem is keveset – ehhez fontos látnia, hogy az adott embert milyen feladatokkal lehet motiválni.

Az úgynevezett motivációs térkép segíthet ebben, melyet egy motivációtérképezési szakember segítségével tudnak kitölteni a munkavállalók, vagy pedig részt tudnak venni egy akkreditált motivációs térkép képzés óráin, mely során ők maguk is ilyen szakemberekké válhatnak.

A motivációs térkép képzésnek a végére motiválni és motiváltan tartani is képesek lesznek a cégvezetők az alkalmazottaikat. Jól jöhet a képzésen megszerzett tudás akkor is, ha épp új munkaerő felvétele előtt állunk, ugyanis a teszt kitöltésével már kapásból kiszűrhető, hogy valaki motivált lesz-e az adott pozícióban, vagy sem. A motivációs térkép képzés térképe három fő motiváltsági irányt (fejlődés, eredményesség, kapcsolatok) , és irányonként 3 motivátort határoz meg. Attól függően, hogy milyen pozíciót hirdetünk meg, más típusú motivátorok tudják leglelkesebben tartani a munkavállalót hosszútávon.

A motivációs térkép képzés olyan cégvezetőt képez a vállalkozókból, akik képesek lesznek egy harmonikusan működő cég kialakítására, tudnak majd segíteni a munkavállalóiknak, hogy ha ők is szeretnék ezt, akkor motiváltak tudjanak maradni, illetve pontosabban tudnak majd választani a pozíciókra jelentkezők közül.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.