Mi a különbség a téli és a nyári gumi között?

Sok szempontot kell figyelembe venni autógumi vásárláskor, de az elsődleges a biztonság kell, hogy legyen.

Azért kell az évszaknak megfelelő gumit feltenni az autónkra, hogy az ne csússzon meg, jobban tapadjon az út felületéhez. Mind a két abroncs fajta az évszaknak megfelelően lett megalkotva, a speciális időjárási viszonyokhoz lettek fejlesztve, hogy a legjobban tapadjon az autó az úttesthez. A nyári gumi a magas hőmérséklettel megáldott napokon is nagyon jól tapad az út felületéhez, ez a nagyobb futó felületnek köszönhető, a téli gumi inkább a hideget szereti, a nyári gumi sokkal nagyobb felületen találkozik az úttal minta a téli testvére. A gumi felületén láthatjuk, hogy kevésbé tagolt, ez azért van így, mert nincs szükség a tagoltságra, így is biztosítható a jó tapadás.
A nyári guminál a víz elvezetést kell biztosítani, ezért hosszanti és oldal irányú vájatok vannak a gumi felületén, ezzel elérve a víz elvezetést. Ezekre még az is jellemző, hogy nagyobb keménységű anyagokból készülnek, ezért nagyobb a kopásállósága is a nyári nagy melegben.

Összegezve a nyári gumi nem csak egy elnevezés és pénznyelő eszköz, hanem funkcióiban és feladataiban különbözik a téli verziótól. A Gumibomba oldalán nagyon sokféle nyári gumiból választhat.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.