A laminált padló a fészkünk talaja

Elköltöztünk kis családommal egy új lakba nem rég, amit a saját igényeinknek megfelelően renováltunk, korrigáltunk. Több mindent le kellett cserélni a házban, azonban a padlóval kellett kezdjük, ami égetően fontos volt, hiszen egy régebbi típusú padlózat volt lehelyezve, ami az amortizációja miatt teljesen beázott már.

Miután kutakodtunk, megtaláltuk a Lőrinc Parkett webáruházát, ahol a laminált padló nyerte el a tetszésünket, így rögtön le is mértük a két félszoba, a nappali, előszoba, konyha, és a mosdó méreteit, hogy minden helységhez igazítani tudjuk a megfelelő méretet. A laminált padlóban az fogott meg minket, hogy az alapanyagát, a HDF-lapot miután előállítják, a nedvességtartama 6-7% körüli értéken van, ami egy hazai klimatikus viszonyoknak kifejezetten ideálisnak mondható, szemben az előzővel, ami vesztett ezen értékéből az idők során. Azzal szemben azonban a laminált padló hosszú élettartammal bír, aminek más okból is hálásak voltunk.

Az előző padlónkat rendszeresen kellett tisztítsuk, fertőtlenítsük, mert az anyaga sajnos nem volt értékálló, és minden legapróbb koszt magába foglalt, így a végére a színe is megfordíthatatlanul megváltozott. A laminált padlónál azonban épp az ellenkezőjét tapasztaltuk, mióta aktívan használjuk, a portalanításon és a végig törlésén kívül semmilyen más karbantartást gyakorlatilag nem igényel. Ez nagy fellélegzést okozott, mivel két kisgyerekkel vagyunk és egy kutyával, akik előszeretettel hozzák be a koszt rendszeresen a házba. Azt is észrevettük, hogy a laminált padló felülete a fakulásnak is ellenáll, ami szintén előnyt jelentett az előzőhöz képest a napi használatban. Egyedi hangulatúvá tette otthonunkat, nem csalódtunk benne.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.