A játszótér szenzációs világa

Rengeteg fontos képességünk, melyek a felnőtt életünk részét képzik, gyerekkorunkban alakul ki. Ezek pedig több egyéb tevékenység mellett, hatalmas mértékben a játszótér használata közben alakulnak ki. Ez sok szülő számára döbbenetes információ lehet, de rengeteg kutatás tudja ezt igazolni.

Amennyiben a játszótérnek a hangulata ámulatba ejti a gyerekeket és nagyon szeretnek odajárni, ez meglehetősen örömteljes hír a szüleik számára. Ilyenkor a gyerekek a legtöbbször közösségben vannak többiekkel és rengeteg szociális készség erősödik bennük. A szülők felelőssége ebben természetesen vitathatatlan, hiszen ők tudnak kellően gondoskodni a gyerekeik fejlődéséről. A játszótér használata pedig elérhető mindenki számára és ez az egyik legegyszerűbb, viszont legnagyszerűbb dolog, amelyet a gyerekeik érdekében tehetnek.

A játszótérben az a nagyon jó, hogy a gyerekek kapcsolatot tudnak teremteni másokkal és közben megtanulnak függetlenül gondolkodni, illetve kritikusan értelmezi az adódó helyzeteket. Sokszor létrejönnek megoldásra váró szituációk, melyekben helyt kell állniuk és így a kognitív képességeik is rengeteget javulnak. Nekik pedig a játszótér mindeközben a felhőtlen szórakozás helyszínét jelenti. Az pedig külön áldás, ha az óvodák, iskolák is nagyon jó játékeszközökkel vannak felszerelve.

A családok sajnos a bezárkózás irányába haladnak a virtuális eszközök hatására, így csökken a kültéri játszás ideje is. Ez ellen pedig tudatosan kell harcolni és még nagyobb előnybe helyezni a játszóteret, mint eddig.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.