Interaktív közterületi játszótér

A mai szülők nem győzik állni azt a kihívást, amit a digitális társadalom állít eléjük. A gyerekek egy képernyővel telített társadalomban nőnek fel, ami rengeteg új kihívást intéz a szülők és pedagógusok elé is. Ebben kíván a faberland.hu által forgalmazott Biba okos játszótér megoldást kínálni, azáltal, hogy ötvözi digitális hajlamokat az egészséges, szabadtéri játékokkal. De hogyan is lehet ezt megvalósítani a közterületi játszótereken? Maga a Biba csomag egy olyan applikáció, amelyhez lehet kötni a közterületi játszótereket. Mégpedig úgy, ha a közterületi játszótérre kihelyezünk kis táblákat, melyeken AR (Kiterjesztett Valóság) jelek találhatók.

Ezen keresztül a szülő lesz a játékvezető, ő tölti le az amúgy ingyenes alkalmazást, és tartja a telefont is, ezáltal a képernyőt a szülő fogja nézni, nem a gyerek. A gyerekek pedig le lesznek kötve az immáron interaktív közterületi játszótér kihívásait teljesítsék. Elsősorban ez a fizikai tevékenységben fog kimerülni, így pedig a tényleges szórakozást fogja szolgálni. Ez a digitális és fizikai játékfelosztás biztosítja, hogy az interaktív közterületi játszótér segítségével szülő és a gyerek közösen játsszon, és kutatások bizonyítják, hogy ez pozitív hatással van a fizikai aktivitásukra.

A Biba alkalmazása arra hivatott, hogy ötvözze a gyerekek közterületi játszótér használatát, a fizikai aktivitást, és az applikáción elvégzett feladatok teljesítését. Itt még a fantáziájukat is kamatoztathatják, ami fokozza a játék közbeni élményeiket.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.