A megbízható székhelyszolgáltató kiválasztása

Minden vállalkozásnak rendelkeznie kell egy székhellyel, így amikor vállalkozást indít, ki kell jelölnie egy ingatlant erre a célra. A jogszabályok értelmében itt kell a hivatalos iratokat őrizni, és a cégnek a székhelyén legalább az felkereshetőnek kell lennie, azaz ellenőrizhetőnek a NAV számára. Mivel a székhelyszolgáltatás igénybevételekor az a célunk, hogy az átvállalja a hivatalos irataink átvételét, kezelését és őrzését, ezért érdemes jól megfontolni, hogy milyen irodával kötünk szerződést.
A székhelyszolgáltatásnak meg kell felelnie a fent említett kritériumoknak, azaz az irodai nyitva tartás idejében át kell vennie az iratokat és kezelnie, valamint tárolnia is kell azokat. A székhelyszolgáltatás lényegi eleme az ügyfélszolgálat, mivel ez helyettesíti az ügyfél személyes átvételét, mivel a székhelyszolgáltatás lényege, hogy felhatalmazást kap az ügyféltől arra, hogy átvegye a küldeményeit, a hivatalos leveleit. Az ügyintézők pedig faxon, e-mailben vagy futárszolgálattal továbbítják ezeket a megfelelő helyre.
Azáltal, hogy az székhelyszolgáltatás átvállalja az ügyintézést, az ügyfél cége számára időt és pénzt takarít meg, mivel a székhelyszolgáltatásért fizetendő összeg jóval alacsonyabb, mint az, amit egy iroda bérléséért kellene fizetni.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.